انسان تصاوير را سه بعدی می بيند .
آموزش عکاسی سه بعدی
گر جزو کسانی هستید که پیش از این با تصاویر 3بعدی آشنایی داشته اید حتماً از گالری های تصاویر 3بعدی در سایت نجوم ایران دیدن نمایید. لینک گالری ها در بالا آمده است. در این گالری ها تصاویری بسیار نادر و ارزشمندی خواهید یافت که پیش از این در هیچ کجا ندیده اید.
اگر جزو کسانی هستید که برای اولین بار با تصاویر 3بعدی آشنا می شوید، پیش از هر چیز نیاز است تا کمی با انواع تصاویر 3بعدی و تکنیک های مشاهده آنها آشنا شوید. در ادامه این مطلب، ابتدا با یک توضیح خلاصه پیرامون مشاهده تصاویر 3بعدی شروع می کنیم. سپس در صورت تمایل به ادامه مقاله مراجعه نمایید تا اطلاعات دقیق تری در این رابطه بدست آورید...
چرا انسان تصاوير را سه بعدی می بيند و چگونه می توان تصوير سه بعدی تهيه کرد؟
به فاصله چشمها توجه کنيد. هر چشم تصويری با زاويه متفاوت از جسم دريافت می کند. با مقايسه و ترکيب اين تصاوير در مغز ما اشياء را سه بعدی می بينيم. البته فرايندی که در مغز صورت می گيرد بسيار پيچيده است.
اصول ايجاد تصوير سه بعدی مصنوعی نيز بر همين پايه استوار است. ما سعی می کنيم که تصوير جسم را از دو زاويه مختلف بگيريم و هر تصوير را به يک چشم بدهيم تا تصوير سه بعدی ديده شود. يعنی تصوير را با دو دوربين که مانند دو چشم قرار گرفته است، تهيه می کنيم و تصوير هر دوربين را به همان چشم می دهيم.
برای مجزا کردن تصوير برای هر چشم از روشهای مختلفی استفاده می گردد. ساده ترين روش استفاده از فيلتر رنگی است. می دانيد فيلتر آبی، رنگ آبی را از خود عبور می دهد و در مقابل رنگ قرمز کدر است و فيلتر قرمز، رنگ قرمز را از خود عبور می دهد و در مقابل رنگ آبی کدر است. حال فرض کنيد که دوربين سمت راست به فيلتر آبی و دوربين سمت چپ به فيلتر قرمز مجهز است. عکس دو دوربين را روی هم قرار می دهيم. حال فيلتر آبی را روی چشم راست و فيلتر قرمز را روی چشم چپ قرار می دهيم و تصوير را نگاه می کنيم. تصويری سه بعدی از جسم ديده می شود چون چشم راست تصوير دوربين راست و چشم چپ تصوير دوربين چپ را خواهد ديد. در اينجا تصاويری که به اين شکل گرفته شده است را آورده ايم. شما می توانيد با استفاده از طلق های آبی و قرمز برای خود عينک بسازيد و از ديدن اين تصاوير لذت ببريد دقت کنيد طلق ها تا حد ممکن يک دست، بدون خش، شفاف و با رنگ خالص باشد؛ اگر طلقها کم رنگ بودند آنها را دو لايه کنيد. اين گل سه بعدی تقديم به شما. برای دريافت تصاوير بيشتر در اينترنت با کلمات 3d stereo picture جستجو را آغاز کنيد! می توانيد با استفاده از گزينه Image در جستجوگرها کار خود را آسان کنيد!! حتی فيلم سه بعدی هم ساخته شده است که با داشتن عينک مخصوص و کارت گرافيک مناسب قابل ديدن است.
مجزا کردن تصاوير به روشهای ديگر نيز ممکن است، برای مثال استفاده از فيلترهای پلاريزه، برای تهيه اين فيلترها کافی است ماشين حساب خود را خراب کنيد فيلترهای پلاريزه اگر نسبت به هم 90 درجه چرخانيده شوند، نسبت به هم
ها هم نور پلاريزه است. اما در هر حال ما قصد توضيح اين روش را نداريم

عينک با فيلتر رنگی برای ديدن عکسهای سه بعدی
این عینک ها ساختار بسیار ساده ای دارند. شیشه های آنها یکی به رنگ قرمز و دیگری به رنگ آبی (فیروزه ای) می باشد و با نگاه کردن به تصاویری که شامل این دو طیف رنگ هستند قادر خواهید بود تصاویر را به صورت 3بعدی ببینید.
مزایای این روش :
1- تصاویر در حالت فول-اسکرین (کل صفحه نمایش) قابل رویت می باشند.
2- با توجه به استفاده از عینک، مشاهده تصاویر در این روش برای تازه کارها آسانتر است.
معایب این روش:
1- بیننده نیازمند عینک 3بعدی است.
2- برخی عینک ها استاندارد نبوده و با توجه به طیف های رنگی متفاوت ، تصاویر را به درستی نمایش نمی دهند.
3- تاثیرات طیف های رنگ شیشه های عینک می تواند باعث کاهش کیفیت تصاویر 3بعدی و کاهش تنوع رنگ ها شود.
Stereoscopy چیست؟
تکنیکی است برای دیدن تصاویر به شکل سه بعدی. وقتی که شما به یک زوج عکس استریوسکوپی نگاه می کنید، تصور می کنید که در حال تماشای یک منظره واقعی از یک پنجره هستید. در این حالت سایز، عمق، و فاصله ها کاملاً قابل درک می باشند ، درست مثل محیط واقعی.
تصویر 3بعدی چگونه خلق می شود؟
چشمان ما با فاصله ای حدود 6تا 7 سانتی متر از یکدیگر قرار گرفته اند، این امر باعث ایجاد تفاوتی در دید هر یک از دو چشم ما شده و از این رو تصویر یک جسم مشخص، اندکی در هر یک از دو چشم متفاوت است. زمانی که این دو تصویر در مغز با یکدیگر ترکیب می شوند ، یک تصویر 3بعدی بوجود می آورد.
از آنجاییکه نماهای 3 بعدی بر پایه تفاوتهای تصویر است، شما به دو منظره (عکس) از موضوع مورد نظر نیازمندید تا قادر به درک منظره واقعی شوید، این تصاویر باید در ترکیب بندی و حالت نرمال چشمان انسان ، از دو نقطه با سطح یکسان با حدود 5 تا 10 سانتی متر فاصله و به شکل موازی گرفته شوند.
شما خودتان نيز می توانيد تصوير سه بعدی تهيه کنيد! کافی است که دو عکس از دو زاويه متفاوت از جسم گرفته و آنها را ترکيب کنيد. برای اينکار ابتدا به فاصله دو چشم توجه کنيد، تقريباً 6.5 سانتيمتر است. به اندازهای که می خواهيد از جسم فاصله بگيريد. از جسم تا جايی که ايستاده ايد يک خط فرضی در نظر بگيريد. خطی عمود بر اين خط فرضی روی يک سطح صاف و افقی . از دو طرف خط فرضی، دو نقطه بگذاريد. اين دو نقطه متناظر با دو چشم خواهند بود! اين دو نقطه محل قرارگيری دوربين در دو تصوير است

چطور عکس های سه بعدی بگیریم؟
برای گرفتن عکس های 3بعدی روشهای مختلفی وجود دارد. در ادامه به شرح هر یک از این روش ها خواهیم پرداخت.

دوربین های عکاسی وفیلمبرداری آماتور سه بعدی 3Dدارای دو لنز

دوربین های فیلمبرداری سه بعدی 3Dدارای دو لنز

دوربین های فیلمبرداری پیشرفته و حرفه ای سه بعدی 3Dدارای دو لنز


لنزهای سه بعدی مخصوص قابل استفاده بر روی دوربین ها
شرکت های مختلفی در زمینه ساخت اینگونه لنزها فعالیت می کنند که از جمله معروفترین آنها می توان به شرکت لورئو اشاره کرد.
این لنزها قابل نصب بر روی اکثر دوربین های معمولی می باشند.

دو دوربین موازی که بر روی یک پایه نصب شده اند
عکاسی سه بعدی با استفاده از یک دوربین
این روش معمولاً برای اشیای ثابت مانند ساختمان ها، نماهای طبیعت و یا تمامی چیزهای بدون حرکت استفاده می شود.
در این روش شما می توانید از همه انواع دوربین ها(حتی دوربین های موبایل) استفاده کنید. یک عکس بگیرید، پس از آن دوربین را اندکی (حدود 5 تا 10 سانتی متر) حرکت داده و دوباره عکس بگیرید. توجه داشته باشید که عکس های گرفته شده باید به صورت موازی و بدون تغییر در نور و محدوده فوکوس دوربین باشد.
برای راحت تر انجام دادن این کار میتوانید از پایه های مخصوص دوربین های عکاسی استفاده کنید.
روش عکاسی سه بعدی3Dبا استفاده از دو دوربین

روش عکاسی سه بعدی3Dبا استفاده از دو دوربین

این روش رایج ترین وبهترین راه ممکن است. شما به دو دوربین از یک مدل نیازمندید که بر روی یک براکت نصب شده اند.
وبرای همگام سازی ست کردن دوربین ها نیازمند یک چیبست الکترونیکی هستید.مداری که قادر باشددریک زمان بدون تاخیر عکاسی یا فیلمبرداری نمود.
ابزارهایی ساخته شده اند که برای دیدن بهتر و سریع تر تصاویر در حالت موازی به شما کمک می کنند. در زیر تصویر نمونه هایی از این وسایل نشان داده شده است. البته استفاده از این ابزارها ضروری نیست و فقط در جهت مشاهده آسانتر استفاده می شود.

منبع سایت نجوم ایران

دوربین عکاسی قدیمی آنالوگ سه بعدی old camera3D

دوربین عکاسی قدیمی آنالوگ سه بعدی old camera3D

دوربین عکاسی قدیمی آنالوگ سه بعدی old camera3D

دوربین عکاسی چاپ لنتیکولار Nimslo CAMERA

مخصوص چاپ لنتیکولار Nimslo CAMERA Motion Pictures





تمامی حقوق برای سایت هزار دستان محفوظ است
هرگونه استفاده از این مطلب تنها با ذکرلینک سایت هزار دستان مجاز است
معرفی تکنولوژی سه بعدی و تلویزیون سه بعدی3D انواع نمایشگر سه بعدی3D آشنایی با عینک های سه بعدی3D طرز استفاده از عینک سه بعدی 3Dو تلویزیون های سه بعدی 3D
امروزه کمتر کسی پیدا می شود که با تلویزیون های سه بعدی آشنا نبوده باشد یا درباره ی آنها چیزهایی نشنیده باشد. همانطور که می دانید چندی است تلویزیون های سه بعدی به بازار و خانه ها وارد گشته است. تلویزیون های سه بعدی به منظور برجسته کردن تصاویر دو بعدی نمایشگرها و ایجاد عمق در آنها ساخته شده اند تا لذتی متفاوت را به ارمغان بیاورند و جالب است که هر روز به میزان طرفداران این تکنولوژی افزوده می شود.
اگر بخواهیم نگاهی منصفانه به این مقوله داشته باشیم باید اعتراف کنیم که دیدن تصاویر عمق دار و در اصطلاح سه بعدی بسیار هیجان انگیز است زیرا بیننده در هنگام تماشای فیلم های سه بعدی ، علاوه بر تماشای صحنه ها ، می تواند اتفاقات صحنه های فیلم را در نزدیکی و در مجاورت خود شاهد باشد. گویی اتفاقات خیلی نزدیکتر یا دورتر از سطح صاف تلویزیون رخ می دهد و همین امر به جذابیت این تکنولوژی می افزاید.
اما سوال اینجاست که چطور امکان دارد تصاویر سه بعدی و عمق دار را در یک صفحه ی صاف و مسطح نشان داد ؟
همانطور که می دانید چشم های یک انسان بالغ حدود 6 سانتی متر از یکدیگر فاصله دارد . شاید برایتان جالب باشد که بدانید اصلی ترین دلیلی که ما قادریم تصاویر و محیط پیرامونمان را سه بعدی ببینیم همین فاصله چشم ها از یکدیگر است. علت این امر کاملا روشن است. ما زمانی که به چیزی نگاه می کنیم در واقع هر چشم ما تصویری مجزا از آنرا با اختلاف زاویه ی بسیار کم نسبت به دیگری می بیند. این تصاویر بطور مجزا به مغز فرستاده می شود و در آنجا هر دو تصویر بر روی یکدیگر قرار می گیرد و ما می توانیم تصویری صحیح و با عمق را درک کنیم.
بنیانگذاران تکنولوژی سه بعدی در نمایشگرها و سازندگان فیلمهای سه بعدی از همین ترفند برای محصولات خود استفاده می کنند. در واقع ساخت فیلمهای سه بعدی چیزی جز یک ترفند حرفه ای برای گول زدن مغز انسان و استفاده از خطایی بصری بین چشم و مغز نیست.
این فیلمها با دو دوربین بطور همزمان که فاصله ی خیلی کمی (چیزی در حدود فاصله چشم های انسان) دارند ضبط می شوند و در آخر توسط نرم افزارهای مخصوص ، این تصاویر مجزا بر روی یکدیگر قرار می گیرند. فاصله و مرز سوژه ها در اینگونه تصاویر بسیار نزدیک به هم است . به همین دلیل است که بدون عینکهای مخصوص ، نمی توانیم تصویری واضح و شفاف را ببینیم زیرا چشمان ما بدون عینک ، همزمان دو تصویر را در حال پخش می بیند که مرز بین سوژه های آن معلوم نیست . به همین علت نمی توانیم جزئیات را به تفکیک درک کنیم.
ادامه مطلب
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D

_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
_fotor.jpg)
عکسهای سه بعدی3D با استفاده از عینک سه بعدی 3D
شماره تماس 09177376686
سلام و سپاس از مطلب جالبتون.
درود بر شما دوست عزیز